Mobilmenu
Hem
Om
Events
Handla
Mat & Nattliv
Se & Göra
Skönhet, Hälsa & Omsorg
Boende
TV, foto & data
Hantverkare
Städ & Tvätt
Bil, Båt & Motor
OK
Kungshamn
Gå tillbaks till arkivet

Första spadtaget Hälsans hus

På onsdag 7 september tas första spadtaget för nya Hälsans hus i Kungshamn.

De tidigare lokalerna på Hvitfeldtsgatan i Kungshamn är inte ändamålsenliga längre. Därför väljer man nu att bygga nytt där Apoteket Kronan, Närhälsan och Folktandvården ska husera tillsammans.
Den nya byggnaden kommer att bli på 2 200 kvadratmeter stor och beräknas stå färdig våren 2018. Kostnaden, som betalas av fastighetsägaren, det privata fastighetsbolaget Hemsö Vårdsfastigheter AB, beräknas landa på ungefär 50 miljoner kronor. Hyran delas sedan mellan de tre hyresgästerna.
"Det kommer att vara en styrka att alla aktörer är samlade under samma tak" säger projektledaren Sandra Nurmi Torvfelt.
Man har gjort en utredning av alternativa placeringar av Hälsans hus, men kommit fram till att den nuvarande placeringen, med sin närhet till busshållsplats och skola och centrala läge i samhället, är helt perfekt.
För tillfället är Folktandvården utlokaliserad till Sandbogen och Apoteket Kronan finns i moduler framför Idrotthuset. Där är också vårdcentralen, ungdomsmottagningen och barnmorskemottagningen placerad i väntan på de nya lokalerna.
Det första spadtaget tas alltså onsdag 7 september klockan 12.00 vid gaveln på gamla Apoteket. Det kommer att bli 5-7 personer från entreprenören, fastighetsägaren och hyresgästerna som tillsammans får äran att ta första spadtaget. Allmänheten är mycket välkommen att delta. Det kommer att bli mingel och bjudas på enklare dryck och snacks.

För mer information:
Sandra Nurmi Torvfelt (010-615 27 47)
[email protected]

Källa: Sotenas.se


Kimsoft Tidrapport

Lyssna på Radio Sotenäs via Internet
2023 © Alla rättigheter reserverade
Kimsoft Media AB