Mobilmenu
Hem
Om
Events
Handla
Mat & Nattliv
Se & Göra
Skönhet, Hälsa & Omsorg
Boende
TV, foto & data
Hantverkare
Städ & Tvätt
Bil, Båt & Motor
OK
Kungshamn
Gå tillbaks till arkivet

Island of light - Smögen

I september kommer Smögens klippor, bryggan, gränderna, granithällarna, havet och himlen att bli skådeplats och bakgrund till ljusprojektioner av monumental storlek, interaktiva ljuskonstverk och ljusinstallationer i toppklass.

Under fyra kvällar, den 13 till 16 september, planeras en riktig kulturexplosion i ljus på Smögen. Ljuskonstfestivalen Island of Light 2018 lockar internationellt erkända ljuskonstnärer till en fantastisk miljö. Och för besökaren kommer det bli en närmast magisk atmosfär där man befinner sig mitt i upplevelsen.

– Festivaler av detta slag ser man annars i världsstäder som New York, Berlin och Sydney. Detta är första gången det sker i samklang med naturen i en miljö som denna, säger Smögengalleristen Dulce Ahlberg som tillsammans med en ideell förening ligger bakom denna djärva satsning.

Kombinationen av natur och urbana miljöer, den vidsträckta himlen, det öppna havet och de säregna röda granitklipporna, naturhamnar och ett genuint fiskarsamhälle utgör en alldeles unik miljö till denna ljuskonstfestival.

Festivalen Island of Light kan upplevs från land och hav, den sker ”mitt i ingenstans”, i den vackraste av omgivningar. Den karga naturen och granitklipporna med spår från istiden, möter här den mest avancerade teknologi i form av ljuskonst.

– Vi hoppas att detta ska bli en förstklassig och spännande, innovativ och oförglömligt kultur- och konstupplevelse i den unika bohuslänska naturen. En unik festival, i en unik miljö som sätter ljuset på den nordiska miljön och på vår strävan att vårda en natur som är en bärande del av vår kultur och historia, säger projektledaren Dulce Ahlberg.

Island of Light 2018 kommer även att innehålla en serie Talks & Workshops av erkända ljuskonstnärer och forskare inom områden som ljuskonst och miljöfrågor med särskilt fokus på marin hållbarhet.

Hemsida: islandoflight.se

Källa: Sotenäs TuristbyråKimsoft Tidrapport

Lyssna på Radio Sotenäs via Internet
2023 © Alla rättigheter reserverade
Kimsoft Media AB